Tuesday, September 18, 2012

Bashkia Puke organizon ekspoziten "Art-event"


 Bashkia Puke dega e Lidhjes se Shkrimtareve dhe Artisteve organizuan sote date 18.9.2012 ne ambjentet e pallatitit te Kultures "Eqerem Cabej" nje foto-ekspozite.

Ky aktivitet u organizua ne kuader te 100 vjetorit te Pavaresise per vlersimin dhe promovimin e vlerave me te spikatura, te kontributit te artistave pukjan. Ne kete ekspozite vizitoret u njohen me disa nga eventet kryesore te artisteve Pukjane nga viti 1968-2012.
Dhjetra e qindra artiste,kengetar,valltar, instrumentiste,aktore  do te gjejne veten e tyre ne eventet te jashtezakonshme. Ne festivale lokale, zonale, kombetare e internacionale.
Ansambli "Puka" ne Festivale  Folklorike  Kombetare si: Lezhe, Gjirokaster, Berat, Kosov,Egjipt, Poloni, Austri etj.
Ne kete ekspozite mund te shikonit keto personalitete: Ndue Shyti (Artist i Popullit),  Frrok Haxhia (Artist i Meriturar), Xhemal Meci (Mjeshter i madh), Halit Forriku e Skender Laci, Tom Nikolla,Fran Pali, Sabrije Nushi,Riza Hoxha, Vitore Rusha,Dava Gjergji.
Ne kete ekspozite spikasnin edhe figrua klirikesh si Haxhi Elez Hoxha i cili ka ka bashkepunuar me artistet Pukjane. Motrat Gjermane Benadeta.


________
Pergatiti: Gezim Kopani
Fotografi: Forumi Pukjan
Publikon: Forumi Pukjan
Date:18.09.2012

No comments:

Post a Comment