Saturday, June 9, 2012

Mire se te gjeta oj vendlindje

Mire se te gjeta oj vendlindje
te pershes oj Puka ime.
Nga preni yt po te flas
nen loke une Kamila.

Babin time sot e nderove
Mes krushkeve krush e solle
I dhe titullin ti qytetar
emrin Puke nder kombetar.

Ja dhe babit emrin tan per gjith fisin
nder i madh e me krenari ti na ushqeve
ndaj te perulem sot para teje .

Zot i madh mi beko fjalet
Te pershendes puken e gjithe qytetaret.
Faleminderit me 100 here
ju shtoft Zoti erz e nder.

Jam e gezuar si askush
per nijat bab per njat babush
Shndrit ne sport e ndertim,
por yll eshte si prind.

Babi Pukes i sherbeu
Puke burrnesha ia shperbleu.
Petrit Syla sot ma fat lumi
e nderoi Puka e nderoi Terbuni.

Me djelmocat bani namin
ne tapet shtrin Partizanin.
Nuk eshte vec forca e kembeve
por eshte shpirti i tan Pukjaneve.

Lule mblodha n'gem e n'gem
jan per ju e babin tem.
Do ju quj me lule Kamila
tju mbushi me trandafila.

Ju rujt zoti me te mira.

Per babin e saj Petrit Syla nga vajza : Kamila Syla.

_______
Burimi: Kamila Syla
Publikon per here te pare: Forumi Pukjan
Pergatiti: Gezim Kopani dhe Bosi Pukjan
Date: 9 qeshor 2012

No comments:

Post a Comment