Saturday, June 9, 2012

Zhvillohet simpoziumi "Arti dhe kultura Pukjane ne 100 vjetorin e Pavaresise"

Bashkia e qytetit te Pukes ka zhvilluar sot ne sallen e leksioneve te pallatit te kultures Puke simpoziumin me titull: "Arti dhe Kultura Pukjane ne 100 vjetorin e Pavaresise"

Simpoziumin e moderoi artistia e teatrit Migjeni Shkoder zj. Rajmonda Marku. Sipoziumi u hap me kumtesen e artistes se njohur pukjane zj.Sabrie Nushi e cila mbajti kumtesen me teme:  "Arti dhe kultura Pukjane" Me pas u mbaj nje kumtese nga zj.Nazmie Tafilaku e cila vlersoi jeten artistike dhe jo vetem te artistit dhe regjizorit pukjan z.Fran Vukaj i cili ne kete simpozium iu dorzua titulli : "Qytetar nderi" dhene nga Keshilli i Bashkise Puke. Kete tiull z.Fran Vukaj ia dorzoi deputeti i Pukes z. Ndue Paluca. Ne fjalen e tij z.Fran Vukaj nder te tjera tha: "...e vlersoj shume kete titull pasi me jepet ne diten e kultures Pukjane pjese e se ciles kam qene edhe vete. Po ashtu jam i lumtur pasi ky titull me jepet edhe ne 100 vjetorin e pavaresise.Ai shprehu mirenjohje bashkepuntoreve te tij gjithashtu edhe kryetaret e Bashkise Puke te asaj kohe z.Halit Forriku dhe Ndue Cara te cilet kane dhene nje kontribut te madh per ansamblin "Puka"Ai gjithashtu falenderoj ish drejtorin e Zyres Arsimore Puke z.Hil Boci po ashtu edhe drejtorin aktual te ZA Puke z.Vladimir Kola te cilet me dhane mundesin te jem ne pune."
Me pas simpoziumi u pershendet nga Kryetari i Bashkise Puke z.Beqir Arifi i cili vlersoi punen e madhe qe kan bere artistet pukjane dhe ne vecanti artistet e ansamblit "Puka" te cilet i dhene nje vlere te vecante tradites sone. Ai gjithashtu ne fjalen e tij falenderoi edhe presidentin e K.F Terbuni per punen e madhe qe ka bere duke bere te mundur ngritjen e K.F. Terbuni dy here ne kategorine e pare. Me kete rast z.Beqiri i dorzoi titullin : "Qytetar nderi i Pukes" z.Petrit Syla dhene unanimisht nga Keshilli Bashkiak i Pukes.
Ne fjalen e tij z.Petrit Syla nder te tjera tha: "...sot per mua eshte nje nder ditet me te lumtrura te jetes sime. Eshte privilegj per mua qe me jepet ky titull. Falenderoj te gjitha antaret e Keshillit Bashkiak Puke po ashtu edhe Kryetarin e Bashkise si dhe kryetarin e Keshillit te Bashkise Puke z.Ferit Ringaj per kete titull. Une premtoj se do punoj edhe me shume ne fushen e sportit per te bere te mundur qe K.F Terbuni te dal ne superlige aty ku edhe duhet te jete Terbuni."
Nje supriz e vecante per te gjithe te pranishmit po ashtu edhe per vete z.Petrit Syla ishte poezia e cila u recitua nga vajza e tij Kamila Syla.
Me pas simpoziumi vazhdoi me kumtesen e prof.Xhemal Meci i cili foli mbi jeten e z.Fran Pali i cili gjithashtu mori titullin qytetar nderi. Po ashtu titull vlersues ju dha edhe kengetares se njohur pukjane zj.Vitore Tusha e cila mori titullin "Krenaria e qytetit te Pukes" dhene nga keshilli Bashkiak i Pukes. Ky titull ju dorzua zj.Vitore nga Kryetari i Keshillit Bashkiak Puke z.Ferit Ringaj.
Me pas te pranishmit moren pjese ne ekspoziten "Vlerat e Trashegimise sone Kulturore."

 (Kryetari i Bashkise Puke z.Beqir Arifi duke dorzuar titullin "Qytetar nderit" z.Petrit Syla)
(Pamje nga ekspozita: "Vlerat e Trashegimise sone Kulturore")
______
Burimi: Forumi Pukjan
Pergatiti: Gezim Kopani dhe Artani
Fotografi: Forumi Pukjan

No comments:

Post a Comment