Sunday, August 26, 2012

F.B.Nopca flet mbi miqesine ne Puke.

          Në Malësia e Madhe dhe në viset e shtatë fiseve të Pukës miqësia nderohet aq shumë sa që dorasi madje edhe në shtëpinë e të vrarit mund të gëzojë të gjitha privilegjet e mikut të shtëpisë. Të mos e marrësh në shtëpi një gjaksuer, ose atij, mbasi që e ke pranuar brenda, ta nxjerrësh përjashtë, do të ishte në Shqipërinë e Veriut një ngjarje e padëgjuar.

| Nga FRANZ BARON NOPCA, fillimi i shek XX |

No comments:

Post a Comment