Sunday, August 26, 2012

ORENDITE E VJETRA QE JANE PERDORUR NE RRETHIN E PUKES

Keto jane disa orendi te vjetra qe jane perdorur me pare nga populli Pukjan.
Nderkohe Hamit Laci  na shkruan kete mesazh: "Duhen falenderuar Gojansit per ket mrekulli qe ruajten ne shekuj brez pas brezi e sidomos ne monizem kur nuk lejoheshin ,organizoheshin roje naten te mos i lenin me i derguar ne vendet ku i shisnin.Nje kujtim pa cenuar asnje.Ne periudhen 1981-1984 ku punonim ne Gojan(ku i falenderoj te gjitha amiljet per pritjen qe na kan ber)nje nate caktojn roje nga Tuneli deri ne Shkoze per te pare kush tregton vorba me automjetet e Kukesit.Nga ora 23 -24 ne mes Gojanit dhe Shkozes posht rruges kishte levizje.Ishim bashk me I.P. ku i besonim njeri tjetrit .Pam isht F.P.me bashkeshorten dhe tre thas vorba ku u tham te iknin prej aty dhe te mos benin asnje levizje at nate sepse do i kapnin dhe do i nzirrnin para popullit.Ashtu ben dhe na diten shum per nder dhe kur ikem nga Gojani na respektua shum.Njerz te mrekullushem."
Fotografi te publikuara nga Forumi PukjanNo comments:

Post a Comment