Sunday, May 6, 2012

PUKA TV NE 15 VJETORIN E KRIJIMIT7 MAJ 1997- 7 MAJ 2012 ,15 VJET PUNE E VESHTIRE DHE E SUKSESSHME NE SHERBIM TE SENSIBILIZIMIT ,NDERGJEGJESIMIT ,ARGETIMIT DHE MBI TE GJITHA TE INFORMIMIT TE KOMUNITETIT PUKJAN .

PUKA TELEVIZION E FILLOI VEPRIMTARINE NE NJE MOMENT KUR NDJEHEJ ME SHUME SE KURRE NEVOJA PER SENSIBILIZIMIN E BANOREVE PER VETPERMBAJTJE ,PER SHMANGIEN E NGJARJEVE ME PASOJA ME TE CILAT ISHTE MBARSUR PRANVERA E VITIT 1997.

DUKE HEDHUR NJE VESHTRIM TE KUJDESSHEM DHE REAL MBI AKTIVITETIN E PUKA TELEVIZION NE 15 VITE NE SHERBIM TE KOMUNITETIT ESHTE PER TU VLERESUAR SE QE NE FILLIM TE VEPRIMTARISE SE TIJ KA QENE NE PERKUSHTIM TE BANOREVE PUKJANE DUKE E RRITUR VAZHDIMISHT BESIMIN TEK TELESHIKUESI SE KY EKRAN ESHTE NE SHERBIM TE TYRE DHE JEP NJE KONTRIBUT ME VLERA NE SHERBIM TE RUAJTJES SE VLERAVE TE RRETHIT TE PUKES NE TE GJITHA FUSHAT .

ME PIKESYNIMIN PER TI SHERBYER SA ME MIRE KOMUNITETIT PUKJANE PUKA TELEVIZZION BASHKEPUNIMIN ME EFIKAS E KA PASUR DHE E KA ME PUSHTETIN VENDOR ,DUKE I DHENE MBESHTETJEN E NEVOJSHME DHE TE MUNDSHME PER SHERBIMET NDAJ BANOREVE, PER TE PASQYRUAR E REALIZUAR OBJEKTIVAT E PUNES SE TYRE NE TE GJITHA FUSHAT.

POR PERPARESI KRYESORE E PUKA TELEVIZION KA QENE PASQYRIMI ME VERTETESI DHE PA ANESI I TE GJITHA PROBLEMEVE SHQETESUESE TE KOMUNITETIT ,SENSIBILIZIMI I STRUKTURAVE PERKATESE PER ZGJIDHJEN E PROBLEMEVE DHE SHQETESIMEVE ,DUKE MOS MBETUR VETEM NE KUADRIN E KONSTATIMEVE DHE NJOHJES ME PROBLEMET POR EDHE DUKE NDJEKUR KRONOLOGJINE E ECURISE SE ZGJIDHJES SE TYRE .

TELEVIZIONI PUKA KA QENE DHE DO TE JETE BASHKEUDHETARE ME MOMENTE E EVENIMENTE TE RENDESISHME QE KANE LENE GJURME TE PASHLYESHME DHE JANE SHPREHES TE VLERAVE TE POPULLIT PUKJANE ,TE CILAT JANE PASQYRUAR ME VERTETESI NE INTERES TE TELESHIKUESVE DHE NE SHERBIM TE SOTMES E TE ARDHMES DHE QE PASQYROJNE ,RUAJNE DHE TRASHIGOJNE VLERAT E KESAJ TREVE ME SHUME TRADITA .

NE VAZHDIMISHT KEMI SYNUAR QE SHERBIMI TELEVIZIV TE KETE ME SHUME KARAKTER LOKAL,DUKE I KUSHTUAR VEMENDJE TE VECANTE ARRITJEVE ,SHERBIMEVE ,VENDIMEVE TE PUSHTETIT VENDOR DHE INSTITUCIONEVE PA LENE NE NJE ANE MANGESITE E SHFAQURA NE ORGANIZIMIN E PUNES DHE QE NDIKOJNE TEK QYTETARET .

PARESORE E PUNES TONE KA QENE DHE DO TE JETE MBROJTJA E INTERESAVE E LIGJORE TE QYTETAREVE ,DUKE I DHENE VLERA MOTOS SE PUNES SONE (PER JU DHE BASHKE ME JU).
(Ne fotografi Ramazan Ringaj)
KUJDES I VECANTE I ESHTE KUSHTUAR TRAJTIMEVE TE PROBLEMEVE DHE SHQETESIMEVE TE QYTETAREVE ,ZHVILLIMIT EKONOMIKO-SHOQEROR ,DUKE U PERQENDRUAR NE SEKTORET ME JETIKE ,SI NIVELI I PUNESIMIT,ZHVILLIMEVE NE SEKTORET ME KRYESORE TE EKONOMISE,NE ARSIM ,SHENDETESI ,PROBLEMET E ENERGJISE ,UJIT TE PIJSHEM ,PERMISIMIT TE INFRASTRUKTURES E TE TJERE .

FAKTI SE NUK KEMI PATUR ASNJE KONTESTIM PER KRONIKAT PROBLEMORE POR VETEM REAGIM NE PERMISIMIN E GJENDJES, TREGON SE DREJTUESIT E NJESIVE VENDORE,INSTITUCIONEVE E TE TJERE I KANE VLERESUAR KETO KRONIKA SI SHERBIM NDAJ TYRE GJE QE KA BERE TE MUNDUR QE TE MARRIN MIRENJOHJEN NGA KOMUNITETI.

NGA VITI NE VIT ESHTE RRITUR NIVELI I CILESISE SE PUNES E KJO E REFLEKTUAR NE EMISIONE TE VECANTA DHE E PROGRAMEVE NE PERGJITHESI ,JA VLEN TE PERMENDIM KETU EMISIONET (HAPUR,NE KUFIT E VARFERISE ,YJET E DITURIS ,PERSONAZHE ,PUKJANET NE METROPOL,NJEREZ TE HESHTUR QE JU FLET PUNA E TE TJERE ).

SENSIBILIZIMI NGA PUKA TELEVIZION PER FAMILJET NE NEVOJE KA BERE QE SHUME NGA KETO FAMILJE TE MBESHTETEN NGA SHOQATA DHE FONDACIONE DHE MBI TE GJITHA NGA MASA E GJERE QYTETARE.

RENDESI E VECANTE I ESHTE KUSHTUAR PROGRAMIT INFORMATIV,DUKE BERE TE MUNDUR QE TELESHIKUESIT TE NJIHEN CDO DITE ME TE GJITHA ZHVILLIMET NE TE GJITHA FUSHAT E JETES NE TERE HAPESIREN E RRETHIT .

VAZHDIMISHT ESHTE SYNUAR PLOTESIMI I SHIJEVE TE TELESHIKUESVE NEPERMJET PROGRAMEVE MUZIKORE ,EMISIONEVE ARGETUESE, EMISIONEVE PER FEMIJE, FOLKLORIT TRADICIONAL ,EMISIONEVE PER HISTORINE ,KULTUREN DHE RESURSET TURISTIKE TE RRETHIT .

EDHE EMISIONET NJOHESE DHE EDUKUESE NE PROGRAMET TONA KANE PASUR HAPESIREN E NEVOJSHME SI DOKUMENTARE ,EMISIONE SHKENCORE , FORUME TE NDRYSHME E TE TJERE.

PO KESHTU PERGATITJA DHE TRANSMETIMI I EMISIONEVE QE I SHERBEJNE FORCIMIT TE RENDIT E QETESISE ,SENSIBILIZIMIT PER ZBATIMIN E LIGJSHMERISE KANE QENE PJESE E PUNES SONE .

SEKTORIT TE BUJQESISE NGA PUKA TELEVIZION I ESHTE KUSHTUAR RENDESI E VECANTE DUKE I DHENE HAPESIREN E NEVOJSHME PER TRAJTIMIN E PERPJEKJEVE ,ARRITJEVE DHE PERSPEKTIVES SE TIJ PASI ME TE ESHTE E LIDHUR SIGURIMI I TE ARDHURAVE TE SHUMICES SE BANOREVE TE RRETHIT TONE.

HAPESIRA E NEVOJSHME NE PROGRAMET E PUKA TELEVIZION VITET E FUNDIT I ESHTE DHENE EDHE SPORTIT NE PERGJITHESI ,E FUTBOLLIT NE VECANTI DUKE NXJERRE NE PAH KONTRIBUTIN E DHENE PER GJALLERIMIN E KETIJ SPORTI ME TRADITA PER PUKEN, TE PUSHTETIT VENDORE ,KLUBIT SPORTIV DHE INDIVIDEVE TE VECANTE SIC ESHTE BIZNESMENI PETRIT SYLA.

NDER PERPARESITE E PUNES SE PUKA TELEVIZION KA QENE DHE DO TE JETE DEPOLITIZIMI I PLOTE ,KRIJIMI I HAPESIRAVE TE BARABARTA PER TE GJITHA SUBJEKTET POLITIKE ,PASQYRIMI I VEPRIMTARIVE TE SECILIT SUBJEKT PA INTERPRETIME APO KRAHASIME E KETO JANE EVIDENTUAR SIDOMOS NE FUSHATAT ZGJEDHORE DHE PERIUDHAT DELIKATE .

NE HARMONI ME BASHKEJETESEN ,RESPEKTIN DHE MIREKUPTIMIN MIDIS KOMUNITETEVE FETARE TE RRETHIT TE PUKES ,PUKA TELEVIZION KA VLERESUAR DHE RESPEKTUAR NE MENYRE TE BARABARTE KETO KOMUNITETE ,DUKE U KRIJUAR HAPESIRAT E NEVOJSHME TE KERKUARA PREJ TYRE E KRYESISHT NE FESTAT ME TE VLERESUARA SI (BAJRAMI,PASHKET DHE KRISHLINDJET )DUKE MOS U KUFIZUAR VETEM NE QYTETIT E PUKES, POR KUDO KOMUNITETET FETARE KANE ZHVILLUAR AKTIVITETE DUKE U BERE KESHTU PJESE E KONTRIBUTIT PER FORCIMIN E TRASHIGIMINE E BASHKEJETESES MODEL TE KETYRE KOMUNITETEVE NE RRETHIN E PUKES.

NEPERMJET KONTRATAVE TE LIDHURA ME TELEVIZIONET QENDRORE PUKA TELEVIZION KA BERE TE MUNDUR QE ARRITJET NE SHERBIM TE QYTETAREVE TE PUSHTETIT VENDOR ,INSTITUCIONEVE DHE ORGANIZMAVE TE TJERE ,PO KESHTU PROBLEMET SHQETESUESE TE QYTETAREVE TI PERCJELLE KUR ESHTE PARE E ARSYESHME DHE E NEVOJSHME NE KETE MEDIA DHE KONKRETISHT ME NEW 24,ALSAT,TVSH,KLAN,ZERI I AMERIKES,DW E TE TJERE .

PUNA ME PERKUSHTIM I TE GJITHE PUNONJESVE QE KANE KONTRIBUAR NE PUKA TELEVIZION ESHTE VLERESUAR VAZHDIMISHT NGA TELESHIKUESIT ,POR DHE NGA PUSHTETI VENDOR,INSTITUCIONET, SUBJEKTE POLITIKE ,KOMUNITET FETARE DHE SHOQATAT E TE TJERE NDAJ ESHTE NDERUAR ME TITULLIN KRENARIA E QYTETIT TE PUKES, ME TITULLIM MIRENJOHJE E KOMUNES QERRET,ME TITULLIM MIRENJOHJE E KOMUNES RRAPE,MIRENJOHJE E SHOQATES AGRO-PUKA,MIRENJOHJE NGA KISHA E PAPERLYEME ,DHE MIRENJOHJA E MYFTINISE PUKE .

PUKA TELEVIZION EDHE PSE VAZHDIMISHT KA QENE I PERBALLUR ME VESHTIRESI EKONOMIKE DHE PA ASNJE MBESHTETJE FINANCIARE KA ARRITUR QE TE JETE ZERI REAL I TE GJITHA ORGANIZMAVE DREJTUESE TE RRETHIT TE PUKES DHE MBI TE GJITHA ZERI I QYTETAREVE PUKJANE PER PASQYRIMIN E ARRITJEVE DHE SHQETESIMEVE NE TE GJITHA FUSHAT E JETES .

PER TE GJITHA KETO PUKA TEKEVIZION ESHTE BERE NJE EKRAN I DASHUR DHE I KERKUAR PER TELESHIKUESIT PUKJANE QE NDIQET E VLERESOHET PREJ TYRE QE I DESHIROJNE ARRITJE NE NIVELE ME TE LARTA ,DUKE U RADHITUR KY INSTITUCION NDER VISARET E KRENARISE PUKJANE .

KJO PERIUDHE 15 VJECARE E PUKA TELEVIZION VLERESOHET NGA DREJTUESIT DHE PUNONJESIT TELEVIZIONIT SI SEGMENT I RENDESISHEM NE STARTIN E PAFUND TE RRUGES SE TIJ PER TE QENE VAZHDIMISHT PJESE E MERITUAR E KRENARISE PUKJANE .
______
Nga:  Nga Ramzan RINGAJ
Publikon: Forumi Pukjan
dt.06.05.2012

No comments:

Post a Comment