Sunday, May 27, 2012

VARGJE PER TY PUKE

Ndry s'ngel kurr qe besa vargu
as ngel kanga as melodia.
Kur e leshon zanin lahuta
telat keput dhe ciftelia .

Pershendetje Puk kreshnike
Vargun sot per ty merr udhe.
me kendu bjeshkes se mocme
te shtat bajraqeve kulle per kulle .

Me ja nis beses e burrnise
shipes se vjeter ne gjoks t'trimnise.
Itash per ty loke sojnike
e per qikat si rreze drite .Emer i mocem kenge fisnike
Puk rrethon te shtat bajrakt .
Prin Kabashi sofer pritje
thrret Berisha krujsh e kange.

Nis ne rruge po vjen Mertura
bujari e zemer te bardhe.
paj dhe Thaqi e Qerreti
e Terthorija hane mbi hane .

Me ja leshu flladin e malit
bjeshken ne gjunje me kuvendue.
Asht Malitzi si gur strallit
eshke baroti ka qellue ..

Kanaga e bjeshkes te koft e hajrit
logu i zanave me ligjerime.
Za bilbilash ju shtofshin malit
Miqesi zune miqesi prite .

Buka e dhanme te koft bekue
kullat fllad ne cdo frangji .
kurr ty kanga s'te ka mungue
bese burrnie ne ate malsi.

_______
Autore: Lindita Prenga.
dt.26 maj 2012


No comments:

Post a Comment