Saturday, December 8, 2012

Festohet 100 vjetori i ngritjes se Flamurit ne Qelez.

Ne kujdesin e kryetarit te Komunes Qelez Fatmir Bala u zhvillua sot festimi i 100 vjetorit te ngritjes se flamurit ne Qelez.

Ne kete feste pervec titulluareve te rrethit te Pukes moren pjese edhe banore te fshatit Qelez,Midhe,Puke,Kabash,Mece etj.
Festa vazhdoi me vones rreth 30 minuta per shkak te kohes me shi. Fillimisht u prezantua nje radio raportazh historik mbi ngritjen e flamurit tek mani i zi tek Kisha e Shen Palit. Me pas fjalen e hapjes e beri deputeti i Pukes Ndue Paluca.
Po ashtu fjalen pershendetese e beri edhe kryetari i Komunes Qelez Fatmir Bala.Si bashkebanor i Qelzes fjalen e mori edhe kryetari i partise Socialiste dega Puke Marash Kolaj.

Pas ketyre pershendetjeve ne ambjentet e Kishes Shen Palit u zhvillua seminari me teme: "Perpjekjet e patrioteve pukjane ne luften per liri e Pavaresi."
Mjeshtri i madh i punes prof.Xhemal Meci mbajtri kumtesen me teme: "Roli i Qelzes si fshati kryesor ne kryengritjen e vitit 1912." Kumtesa e radhes me teme: "Per te ardhur tek dita e Flamurit." e mbajtur nga Marash Kolaj ne kete kumtes u permend roli i Famullitarit Dom Gasper Thacit si dhe atdhetareve te tjere te Qelzes dhe te zones.
Kumtesa e fundit me teme: "Roli i klerit katolik per "8 dhjetorin 1912" ne Qelez" u mbajt nga drejtori i Zyres Arsimore te Rrethit Puke Vladimir Kola.
Me pas Kryetari i Komunes Qelez dhe Keshilli i Komunes Qelez akorduan tituj nderi per figura me te spikatura per kete date.
Aktiviteti u pershendet nga: Kryetari i Partise Demokratike Puke Ded Pershpali, Famullitari i Kishes se Shen Palit Dom Giovani Fiochi, N/Prefekti i Pukes Martin Mardodaj si dhe N/Kryetari i Keshillit te Qarkut Shkoder Ferit Ringaj etj.
Nga te pranishmit me interes u degjua nje poezi e bere posacerisht nga poeti Ndrec Mustafa.

Pevec Komunes Qelez pjese organizative e ketij aktiviteti ishte edhe : Zyra Arsimore Puke nen kujdesin e Vladimir Koles, Qkf Puke dhe Qkf Fush-Arrez.Aktivitet u zhivilluan nen moderimin e regjizorit Fran Vukaj.
Aktiviteti u mbyll me nje koktej per te pranishmit.
______
Burimi: Forumi Pukjan
Foto: Forumi Pukjan
Date: 08.12.2012


No comments:

Post a Comment