Monday, December 17, 2012

Vendbanimet e Pukes ne shekullin 17-te.

 
Nje harte teper interesante qe tregon disa prej vendbanimeve te Pukes se shekullit 17-te.

Harta eshte bere nga nje gjeograf Italian dhe ka ne fokus shtratin e lumit Drin dhe Buna. Emrat e vendbanimeve dhe maleve jane shkruar latinisht, por kuptohen sepse kane ngjashmeri me emrat qe ne perdorim sot.

Ne harte ka informacion edhe mbi kishat dhe xhamite ne ate kohe.

Nga: Artur Kopani ne Puke,Albania (fb)
Dt.17.12.2012

No comments:

Post a Comment