Sunday, May 12, 2013

Fshati Xathe-Puke

Nje pershkrim i shkurter i origjines se Xathit.

Fillimisht ne Xathe erdhen dy vellezer!Brahim Mema dhe Mustaf Mema!Te dy kishin nga kater djem!Gjate luftes per ruajtjen e teritorit ,ne bjeshke per te ruajt djemte ,ata ja besuen njeri tjetrit!Mustaf Mema ja rujti djemt Brahimit.kurse Brahimi nuk mujti me ja ruejt djemt vllajt keshtu qe kater djemt e Mustaf Memes u vrane ne lufte! Mustaf Mema u martua per se dyti dhe i lindi nje djale qe e quajti Kolec!Nga ky djale lindi lagjia e kolecit,kurse Brahim Mema pati sic thashe kater djem:VELEN,SYLEN ZMAKEN DHE MULEN!Nga keta kater djem u formuan kater vllazni qe jane edhe sot dhe me vllaznine e djalit te Axhes,Kolecit t 'Mustaf Memes bahna pese! Ma vone kan ardhur Latifet dhe Xhauret ,ku per te mos pase mosmarreveshje dhe per t'u ba nje kena ba kumari me njeri tjetrin!Adllah Uka,Brahim Zeqa e te tjere burra nga keto dy fise gjithmone kane shkuar mire me pjesen tjeter te sylajve velajve zmakajve mulajve dhe koleceve!Ta qojme perpara kete rruge qe e nisen ata!

No comments:

Post a Comment