Wednesday, May 8, 2013

Kush eshte Ndue Paluca?Kandidati i Partise Demokratike per deputet i Kuvendit te Shqiperise.

Kush eshte Ndue Paluca?Kandidati i Partise Demokratike per deputet i Kuvendit te Shqiperise.

Ndue paluca ka lindur me 28 shkurt te vitit 1966 ne fshatin Qafe Mali te komunes me te njejtin emer ne rrethin e Pukes. Pas perfundimit te shkolles se mesme te Fushe Arrezit ai ndjek fakultetin e Agronomise ku diplomohet me rezultate te shkelqyera ne vitin 1990. 

Me te rikthyer ne vendlindje ai aktivizohet ne funksione te ndryshme ne sherbim te komunitetit te zones ku dhe ka lindur, deri ne vitin 1996, Kur kandidon per kreun e komunes Qafe Mali, pozicion te cilin e ka mbajtur deri ne vitin 2003. Puna si kryetar komune dhe OJQ te ndryshme i jep atij aftesi menaxheriale cka i krijon mundesin e bashkepunimit me organizata vendase dhe te huaja per vite te tera. 
Ne vitin 2005 me ardhjen e Partise Demokratike ne Pushtet ai emrohet ne krye te Drejtorise se Sherbimit Pyjor Puke, pozicion te cilin e mban deri ne vitin 2007 kur zgjidhet kryetar i bashkise se Fushe Arrezit, pozicion te cilin e mban vetem dy vite per tu dorhequr si pasoje e kandidimit per deputet ne vitin 2009 , mandate te cilin e permbyll tani per tju nenshtruar nje tjeter sfide per te mbajtur karrigen qe kishte ne kuvend edhe per kater vitet e ardhshme. 

Ndue Paluca eshte i martuar babai i dy djemve te cilet aspirojne per nivele me te larta se babai i tyre ne jete. Zoteron shume mire gjuhen gjermane, nderkoh qe eshte i specializuar per menaxhim ne disa vende te Europes si ne Austri, Itali, Zvicer etj.
Motoja e tij duket se eshte: "Kemi arritur shume, por akoma kemi per te arritur perpara."

_______
Publikon: Forumi Pukjan
Pergatiti: Ptv
Date 08 maj 2013

No comments:

Post a Comment