Sunday, May 12, 2013

Xathi (Poezi)

Qohu djem, he ju vrafte buka.
S' asht ma poshte Xathi se Puka.


S'asht ma poshte se Miliskau.
Po kush dreqi ne na ndau?
Asht nje dreq, n'mes nesh ka hy.
E'spo don t'na shohe me sy.
T'bahna bashke t'ja japim hakun,
mos ta lame me poshtnue Xathin.
Se ka Xathi djem me mend
Per trimeri e per kuvend.
T' bahna bashke edhe nje here
t'japim Xathit erz dhe ndere!

_____
Publikon: Forumi Pukjan
Fotografi: Fshati Xathe, Puke

No comments:

Post a Comment