Wednesday, May 8, 2013

Kush eshte Nikoll Deda?Kandidat i Partise Socialiste per deputet i Kuvendit te Shqiperise.

Kush eshte Nikoll Deda?Kandidat i Partise Socialiste per deputet i Kuvendit te Shqiperise.

Nikoll Deda ka lindur ne fshatin buxhon te komunes se Fierzes ne 4 maj te vitit 1955. Rezultatet e shkelqyera ne mesime detyrojne prindrit e ketij te fundit ta akomodojne birin e tyre menjeher pas arsimit 8 vjecar ne konviktin e Pukes prej ku vijon dhe shkollen e mesme e cila sapo ishte hapur per te perfunduar ne vitin 1974, ku rezulton nje nder nxenesit me te mire te gjimnazit te saj kohe. 

Me mbarim e shkolles se mesme Nikoll Deda vijon studime ne fushen e mjeksise ku specializohet ne fushen e stomatologjise. Rezultatet e larta te fakultetit detyrojne autoritetet vendore te kohes ne rreth qe me mbarimin e studimeve te emrojne Nikoll Deden shef te Sherbimit Stomatologjik ne Puke detyre te cilen e mban deri ne vitin 1983, kur emrohet dhe drejtor I Sherbimit Stomatologjik ne rrethin e Pukes.

Nga viti 1986 deri ne vitin 1990 Nikoll Deda zgjidhet Nenkryetar i keshillit te qytetit te Pukes. Ne vitin 1997 pas nje periudhe kur z. Deda ushtronte vetem profesionin si stomatolog ai i rikthehet pozicioneve drejtuese ne rrethin e Pukes si drejtor i Shendetiti Publik, detyre te cilen e mban deri ne vitin 2000, kur shkeputet dhe nga rrethi i Pukes per te vijuar aktivitetin e tij ne klinikat private te stomatologjise qe hap ne kryeqytetin shqiptar. 

Nikoll Deda ne vitin 2011 shpallet nga keshilli bashkiak i Pukes qytetar Nderi i bashkise Puke. Kandidimi i tij per Partine Socialiste vjen si pjese e Shoqerise Civile pasi prej 14 vitesh ai nuk eshte marr me politik nderkoh qe nuk mohon faktin se i perket idealisteve. 
Nikoll Deda eshte i martuar babi i dy djemve 28 dhe 25 vjec me profesion jurist e stomatolog. Nikoll Deda aktualisht kandidat i PS ne rrethin e Pukes fut ne kete fushate elektorale me sloganin:  "Jam si ju dhe per Ju" Nderkoh qe motive i tij eshte: "Puka dhe Partia Socialiste".
Ai beson te vota e pukjanve dhe nuk e shqeteson renditja ne vendin e shtat ne listen e kandidatve te qarkut te Shkodres.

________
Publikon: Forumi Pukja
Pergatiti: Ptv
Date: 08 maj 2013

No comments:

Post a Comment