Thursday, January 12, 2012

Fshati Berish ne rrethin e Pukes


Fshati Berishe ndodhet ne rrethin e Pukes. Sipas shkrimeve te ndryshme flitet qe ky fshat eshte nder trojet me te vjetra etnike Shqiptare.Ky fshat arrin mbi 20 breza. Ne shekullin XVII Berisha del si pjese e principates se Dukagjinasve.
Ne vitin 1465 Berisha numron te kete pasur mbi 12 mije banore. Berishasit njihen si popull trim dhe luftetar, madje thuhet se ne ne kete fshat eshte nje perrua qe quhet "Perroni i gjakut"
Nder luftetaret me ne ze te ketij fshati jane: Dhimiter Berisha, Tanush Berisha, Sipas te dhenave del se figura te shquara si Hasan Prishtina eshte nga ky fshat,Ai quhej Hasan Ahmet Berisha. 

 (Kull ne Mertur,Shek.XIX)


Gjithashtu flitet qe edhe Kryeministri i Shqiperise disa here po ashtu edhe President i Shqiperise Sali Berisha eshte po nga ky fshat.
Per me shume ju sugjerojme te lexoni librin: "Berisha etnike Pukë dhe shtrirja e saj në shekuj, 2"


______
Pergaditi: Forumi Pukjan

No comments:

Post a Comment