Wednesday, January 11, 2012

Mikpritja Pukjane

Rrethi i Pukes shtrihet ne qender te Shqiperise Veriore, ne nje mjedis ku nderthuren malet me luginat e thella, mbulesa te dendura pyjore me siperfaqe te eroduara, lendina e livadhe qe nderpriten nga lumenj e perrenj te shumte, kroje me uje te kulluar ushqyer nga debora e shumte qe shpesh zbardh deri ne vere.

Ketu jeton nje popullsi vitale, e shperndare ne gjithe territorin, me nje histori te pasur, qe deshmohet nga prania e qendrave arkeologjike, kalate, gjurmet e mureve ilire, shpellat si edhe me nje kulture shpirterore qe shprehet ne traditat e zakonet, ne kenget e vallet popullore aq te bukura te kesaj treve. Ky mozaik i mjedisit natyror e njerezor te Pukes perben nje oferte turistike te vecante, mjaft te pershtatshme per shetitje, ski, alpinizem, gjueti sportive (te peshkut, shpendeve dhe kafsheve te egra) dhe per veprimtari te tjera rekreative, clodhese e argetuese. Ky eshte nje sektor ne zhvillim e qe mund te siguroje te ardhura te shumta por qe deri tani nuk i eshte treguar interesi i duhur, ndaj kesaj zone qe meriton nje vemendje te vecante.

No comments:

Post a Comment