Wednesday, January 11, 2012

Halit Furriku

Halit Furriku lindi ne fshatin Meçe te Pukes me 1951.Mesimin fillor e mori nga axha i vet Rruste Furriku ndersa 7vjecaren ne Puke. Arsimin e larte e kreu ne Fakultetinin e Historisë dhe të Filologjisë per gjuhen Ruse me 1974.
Po ate vit ai emrohet mesues ne gjimnazin e Pukes.Po ashtu ai ka punuar si mesues edhe ne shkollen 8-vjecare te Lufit. Po ashtu edhe ne shkollen e Iballes.Per arsye te sitemit ate e quajten armik i popullit, keshti Haliti punoj ne koperativen e fshatit Kabash me von ne ndermarrjen pyjore te Fush-Arrezit. Pas 10 vjeteve ai emrohet mesues ne shkollen e Qelzes vazhdon aty per 5 vjet.
Pas ndryshimit te sistemit Halit Furriku emrohet si shef i seksionit te organizates ne Komitetin e pare pluralist te rrethit te Pukes.
Ne vitin 1996 Halit Furriku zgjidhet nga qytetaret e Pukes kryetar i Bashkise Puke. Per mikepritje e bujari te Kosovareve per gjate vitit 1999 ai binjakzon pas clrimit te Kosoves Bashkine e Pukes me Komunen e Drenasit ne Kosove. Ai ka qene antare i shoqates Shqiperi-Austri nga e cila ndertohem mbi 15 objekte ne rrethin e Pukes.
Ai gjate vitit 2008 behet ambasador per Shqiperine ne Rusi.
Ai ndron jete ne moshen 57 vjecare te vitit 2008.Homazhet e varrimit u zhvilluan ne ambientet e Ministrise se Puneve te Jashtme te Republikes se Shqiperise.

______
Pergaditi: Forumi Pukjan

No comments:

Post a Comment